.SE (Stiftelsen för Internetinfrastruktur) arrangerar sedan många år Internetdagarna, ”en spännande mötesplats för alla som arbetar med Internet”. I år prövar dom ett nytt grepp med seminarier på nätet innan det stora köttlansmötet den 2-4 november.

Först ut är seminariet Visioner om Internet som började i går och pågår till den 20 februari. Jag och ett 30-tal andra som ”haft synpunkter som [.SE] tycker bidrar till debatten” blev tillfrågade för några veckor sedan om vi ville ”besvara några frågor”. Dom spörsmålen var inte direkt små, men naturligtvis vill jag slänga in en pinne i den brasan. Speciellt som den förste debattören Jonathan Sulo inleder sina svar med: ”I öppenhetens namn, samt för att föregå Swartz och Gatarski, kommer här mina visioner för Internet”.

OK, Jonathan du föregick – snyggt jobbat. Nu är mina utgångspunkter publicerade på semineriet och debatten är öppen för alla. Men debattera där och inte här. (Om inte kommentaren är om just detta inlägg då det kanske passar bättre här. Krångligt? Japp, prexis om Internet).

Disclaimer: .SE är en av mina uppgragsgivare, främst inom Webbstjärnan. Men jag har (än så länge :-) inte haft ett finger med i Internetdagarna och dess webbplats (med undantag för ett gig 2004).