Utseendet på weconverse

Utseendet på RichardGatarski.com är en mindre förändring från hur det såg ut på Weconverse.com.

Jag fick en fråga under mitt gig för SFF om bilder och utseendet på weconverse. Vid lanseringen 2007 var ”bilden” i fråga det gröna rökmoln som är bakgrund i själva sidhuvudet (den kanske byts ut senare). Rökbilden heter ”Horizontal 2” och är skapad av Lucretious. Ovan på det har jag lagt in en egenhändigt redigerad bild av den fantastiska fotografen Rickard Kilström. Ursprunget var ett porträtt av mig som han plåtade för Volvo Groups Global Magazine.

Men inför helgerna i december 2007 lekte jag lite mer. Dels bytte jag färgschema i Mandigo från grönt till rött och så ersatte jag rökbilden med en beskuren variant av ”Abstract Smoke” av DuxX som jag köpte från iStockphoto. Sen tonade jag om Kilströms bild på mig och slängde på en luva. Eventuellt gör jag motsvarande förändring på RichardGatarski.com i juletider.

Mitt val av mall har jag tidigare bloggat om här. En av anledningarna till att jag valde Mandigo (mallen i fråga) var just rökbilden. För mig betyder den bland annat den mjukhet, oskärpa, rörelse som jag vill låta styra mitt tänkande, bloggande och giggande. Betydelsen och meningsskapandet är naturligtvis en tolkningsfråga, en sfär som semiotiken behandlar. Fotografen som ställde frågan hade lite andra tolkningar, som jag hoppas han vill dela med sig av här lite senare. Inom parantes så liknar rökbilden den bild jag satte på Richard Gatarskis relationer med Stockholms universitet (en av mina andra bloggar). Den bilden är Blue Side av Quaside Graphics och jag köpte den från iStockphoto.

Förhoppningsvis kommer andra som uppskattar bilder och fotografier bidra vidare med egna tolkningar och kommentarer på denna sida…