Jag gillar, diggar och beundrar Daytona. Inte minst för att dom för andra gången ordnar och bjuder på (läs free i betydelsen gratis och kanske till och med frihet) Daytona sessions. Trevlig inbjudan för ett tag sedan via olika sociala mediekanaler. Snygg mejlpåminnelse i morse. Kul att @erkstam är lycklig över att komma in på restplats. Fullt på Rival med andra ord, där Daytona kommer livestreama via Bambuser, har fixat elluttag och verkar ha ordnat trådlöst nätverk. Tyvärr med lösenord, hoppas bara att det inte är webblösen. Allt detta och mer därtill finns beskrivet på Så funkar det. Mumma för oss som vet vad vi behöver och inspiration för andra som ordnar möten och inte vet hur en sessionsten skall dras.

Men jag blir liiiite bespiken på hur dom lagt upp det där med bakkanaler. Inte det faktum att man hittar dit via den anonym länken ”här” på så-funkar-det-sidan. Utan dels att dom föreslår hashtaggen #daytonasessions. Skriv den på din mobil dah! (jämför ”tänk på hashtaggen”), Dels att Dayton ensidigt bara pushar för Jaiku och Bloggy.

Fast det är kul att dom omedelbart har en FAQ ”Varför Jaiku och Bloggy men inte Twitter?” med svaret ”Twitter is sooo August 2006 January 2009″. Vi får väl se, mobben regerar. I skivande stund är det i år:

Men, det där med Twitter eller ej är en skitsak i sammanhanget. Inlägget är mer ett tillfälle för mig att haussa Daytona och utnyttja chansen att reflektera över hur saker och ting kan göras annorlunda/bättre. Jag ser verkligen fram emot morgon eftermiddag. Nu skall jag pinga ut detta i massa kanaler…