Det här verkar vara långt mer en ryktesspridd idé än beslutad strategi. Men den ekonomiska diskussionen är intressant. Som bekant kämpar många tryckta tidningar med sina intäkter och kostnader. För ett par veckor sedan skrev Nicholas Carlson i Silicon Valley Insider ett inlägg med rubriken Printing The NYT Costs Twice As Much As Sending Every Subscriber A Free Kindle.

Kort och gott handlar det om att Carlson räknat på saken och kommer fram till stora kostnadsbesparingar för New York Times (NYT) om dom skulle sluta distribuera döda trän till sina prenumeranter. Poängen i just hans exempel är att tidningen i stället skulle bjuda sina betalande läsare på en Kindle (en slags elektronisk läsplatta från Amazon). Kindle har precis släppts i en ny version och sedan tidigare ger NYT ut en upplaga för just Kindle.

Tänk om det blir så som Carlson tänker.