[Uppdatering efter giget] Tack för en kanoneftermiddag, smarrig tårta och bra frågor samt ännu bättre synpunkter. Nu har jag laddat upp mina föreläsningsbilder (pdf, 6,8 Mb). Här är en direktlänkt till första livevideon och till den andra (som börjar med er själva och resten av mig). Bandet heter The Get out clause, videon finns överallt.

Göteborgs Stad Upphandlingsbolaget (inte att förväxla med ett annat Upphandlingsbolaget) har premiär för sitt WINST (Webbaserat INköpsSTöd), ett system där alla ramavtal i Göteborgs Stad är samlade. I samband med lanseringen för stadens personal har jag blivit inbjuden att inspirera. Jag kommer utgå från frågan vad händer med vår syn på pengarna och livet när vi överger traditionella medier för en massa konverserande i sociala medier? Nya webb 2.0-verktyg som mikrobloggar, wikier, mobil videodelning, sociala nätverkstjänster, widgets och mashups har ju skakat om världen rejält. Sen tänker jag beskriva varför dessa sociala medier fungerar och bjuda på några inspirerande praktikfall samt råd om hur folk i upphandlingssammanhang kan agera i dom nya konversationsmönstren.