[Uppdaterad 2009-10-01] Stockholm Business Alliance (SBA), är en del av Stockholm Business Region (SBR) som anordnar konferensen Varumärkesdagen den 1/15 oktober 2009. Och jag föreslår härmed #stovmd09 som hashtagg. Du kan mejla foton till sbr@weconverse.com, så får dom automatiskt taggen stovmd09 i weconverse’s photostream hos Flickr.

[Uppdatering 2009-10-02] Hej allihopa och tack för en fantastisk dag igår! Det var länge sedan jag gick ifrån ett gig med så många nya spännande intryck, tankar och frågor. Jag har laddat upp mina bilder som pdf (5 Mb). Dom finns också hos Slideshare, och inbäddade här nedan. Filmen från dagens inledning hittar du längst ner i det här inlägget. Livefilmerna med er finns arkiverade hos i min kanal hos Bambuser från första, andra respektive tredje passet. I den första gruppen var det flera som undrade om videproduktionsverktyget jag demonstrerade. Det heter VIDBlaster och du kan se hur resultatet kan bli i sändningen från ett seminarium med Sun Microsystems.

[Uppdatering 2009-10-19] Whow, seminarierna i torsdags blev även dom späckfyllda med tankeväckande frågor och svar. Här är en länk till manuset för artikeln om konverserade P:n och C:n i olika cirklar. Mina föreläsningsbilder är samma som förra omgången. Vi lyckades livesända oss en fjärde, femte och sjätte gång med mobiltelefonen. Där, i kanalen Bambuser.com/channel/Stockholm, finns för övrigt de arkiverade livesändningarna från morgonens fyra gemensamma föreläsare.

View more documents from Richard Gatarski.

 

Varumärket i fråga är naturligtvis The Capital of Scandinavia och/eller Stockholm The Capital of Scandinavia. Deltagarna är framförallt informations/marknadsansvariga i de 47 kommuner som ingår i nätverket Stockholm Business Alliance.

Det bjuds inledningsvis på insikter från Olle Zetterberg (vd Stockholm Business Region), Julian Stubbs (kommunikationsstrateg GyroHSR), Hanna Brogren (Kommunikationsdirektör Stockholms stad) och Monica Ewert (kommunikationsdirektör Stockholm Business Region).

Eftermiddagen består av valfria parallella 90-minuterspass som repeteras tre gånger. De leds av Christoffer Luthman, Niklas Larsson, Monica Ewert, Julian Stubbs, Gunilla Lundström, Ola Thufvesson och undertecknad. Den rubrik jag fått mig tilldelad är ”Bakom Sociala medier” och innehållet presenteras som:

”Vad är egentligen sociala medier och vad kan du ha för nytta av dom redan idag? Några av svaren får du på seminariet genom att i realtid ta del av både etablerade och kommande tjänster. Allt illustrerat med konkreta praktikfall inom kommunal eller kommersiell verksamhet.

Det bjuds på såväl en introducerande översikt som en titt på state-of-the-art inom området. Där naturligtvis mobiler, appar, crowd sourcing och cloud computing helt plötsligt blir begripligt. Under passet ges det gott om tid för frågor, där vi lär varandra i en kreativ konversation. Som IP på molnet avslutar vi med en mini-workshop där deltagarna prövar att (mikro)blogga, livevideostreama, bygga en wiki, eller vad vi nu vill.”

Jag ser fram emot ett par spännande dagar!

Själva inledningen livestreamade jag med Bambuser (sorry, ljudet suger för jag missade att ta med en bättre mikrofon).