[Uppdateringsparagraf efter giget]: Tack för ett kort, men intensivt och spännande möte. Som utlovat tipsar jag om lite godis. Till att börja mobilvideon med (mitt förband Carl Johan Swanson ;), sen mina föreläsningsbilder (pdf, 3 Mb) och guide om mikrobloggar som Twitter mfl. För inspirationer om att bygga sitt egna nyhetsrum för sociala medier, se min bloggpost om Electrolux samt en video där ansvarige Anders Edholm berättar om satsningen (december 2008). Vill man outsourca nyhetrummet med social mediefunktionalitet är tex Newsdesk och Cision Wire värda att kolla. Till sist, ett nätverk kräver naturligtvis att man använder någon social nätverkstjänst. Ta absolut en titt på PR of Sweden och Digitala Staten, båda bygger på freemium-verktyget Ning.

Nu startar ett nätverk för pressansvariga vid Sveriges högre lärosäten. Kick-offen arrangeras av Kommunikationsenheten vid Stockholms universitet. Bland andra jag är inbjuden, för att dela med mig av min syn på dagsläget när det gäller sociala medier. Och i förlängningen utmaningar och möjligheter i ett pressperspektiv – vilket (gammalt) ord…