Jag har länge experimenterat med olika metoder för videodelning. Nu senast, efter tips från Henrik Ahlén på  Internet Advisory Group (som för övrigt bjuder in till en spännande bar den 10 juni), prövar jag Omnisio.com. Kort och gott är Omnisio en webbaserad tjänst som låter dig göra två otroliga saker. För det första kan du ”kompilera” två eller fler filmer från någon av dom videodelningstjänster som stöds (för närvarande YouTube, Google video och Blip. Kan jämföras med den svenska tjänsten Jaycut, som i och för sig erbjuder uppladdning av egna filmer och fler redigeringsmöjligheter. För det andra kan du ”skapa en presentation” genom att komplettera en eller flera filmer med powerpointbilder, personnamn, höjdpunkter och taggar. Resultatet publicerar du sen smidigt hos Omnisio, fristående eller i en egen kanal – som dagens premiär: omnisio.com/weconverse. Sist, men inte minst – besökarna kan lägga in egna kommentarer på valfri plats i SJÄLVA FILMEN.

Med andra ord testade jag Omnisio genom att skapa en presentation av ett existerande klipp från YouTube där jag säljer en reklamspot i en föreläsning. Till den slängde jag upp ett urval bilder, klistrade in huvudpersonernas namn och klickade på publicera. Att skapa presentationen tog cirka 10 minuter. Märk väl att klippet bara är på några minuter och jag hade bara en handfull bilder. I flera år har det funnits liknande verktyg på marknaden i form av speciella (och kostsamma) programvaror. Men inget som jag känner till är i närheten av Omnisions enkelhet och snabbhet. Resultatet kan du skåda nedan. Testa gärna att lägga in dina kommentarer var du vill i presentationen. Det ni UR!

</p> <div><a href='http://www.omnisio.com'>Share and annotate your videos</a> with Omnisio!</div> <p>