Om du inte har en aaaaning om vad Twitter är skall du kanske först titta på min guide till mikrobloggar.

image För ungefär en månad sedan hörde jag från olika håll talas om Twitterfone. Jag surfade dit direkt, fann till min besvikelse att det bara fungerade i USA och Kanada. Men jag signade upp ändå för att få en invitering till att testa tjänsten. Och igår kom det en nyckel via e-post. Så från och med nu kan jag ibland ringa ett telefonnummer i Stockholm, säga några ord (på engelska) och vips kommer det jag sa som en tweet på twitter.com/weconverse.

Helt otroligt läckert, jag talar och Twitterfone skriver. Tyvärr missar den lite, exempelvis i exemplet här blev det ”now having” i stället för ”now heading”. Men länken går till en sida där du kan läsa och lyssna på vad jag sa i exemplet. Och när jag gör det så är det lätt att förstå varför maskinen skrev som den skrev.