Eftersom jag är en (fd) TEDster, dvs deltagare på TED fick jag, och ett stort antal andra, i natt ett mail från dess kurator Chris Anderson som pushar för Pangea Day. Grundidén verkar vara att samla kraften i att ”alla” nu kan skapa och dela ”images” med varandra för att ”öka toleransen och medlidandet människor imellan för att bygga en bättre framtid”. Sålunda bjuds vi in att bidra, via YouTube, med våra filmer om det som vi ser.

Spontant tänker jag – vad är nu storheten i detta? Med all respekt, men för många av oss är det just detta som pågår och det behövs ingen speciell manifestation för något som är så uppenbart. Men vid närmare efteranke är det kanske en bra idé. Det vill säga att den 10 maj 2008 skall sju städer kopplas ihop under fyra timmar då filmerna skall visas via massor av kanaler för en global publik. Varvat med musik, inslag från visionärer och organisationers samt gemenskapande aktiviteter. Det kan bli superbra, men det kan också bli pannkaka. Det vill säga att vi slår tillbaks och tycker hela upplägget nästan är uttjatat. Själv lutar jag åt att det är viktigare att var och en i sin dagliga gärning gör bra saker som ligger inom det syfte som Pangea delar. Vi får väl se. Och du kan kolla trailern här (om inte annat för att Chris bad mig sprida den vidare):

[youtube Pl3xHIsvF9o nolink]