imageDet märks när man bloggar, och det gäller även matematikentusiasm, vilket jag återkommer till nedan apropå Matematikbiennalen 2008 som pågår även idag.

I går fick jag en anonym kommentar på weconverse från någon som startat en spegelblogg av Skandiabankens VD-blogg. Upppenbarligen är den anonyme specifikt lite besviken över Skandiabankens sätt att hantera kommentarer, vilket var en del av det jag förde fram i mitt välkommenterade inlägg Skandiabankens smink, apropå Skandiabanken blogg.

När jag kollade upp spegelbloggen (länkar inte dit förrän jag känner mig säkrare på vad det är för en filur), och VD:ns dito noterade jag att även den senare numera erbjuder RSS, vilket var på tiden. Faktum är att jag efter mitt inlägg totalt ignorerat VD-bloggen eftersom den inte haft RSS. Utöver det passar jag på att dela med mig av min irritation över att när jag numera vill logga in i deras Internetbank så öppnas ett nytt webbläsarfönster – otroligt irriterande.

Dessutom passade jag på att googla på "skandiabankens blogg" och "skandiabanken blogg". Ser man på, mitt inlägg är första respektive tredje träff och en hel del av toppträffarna i övrigt relaterar till det jag skrev. Det mina medkonversatörer, är kraften i en blogg.

Låt mig repetera att jag skrev förra inlägget och detta dels för att vi kan alla lära oss av modiga aktörer som Fredrik Sauter på Skandiabanken. Och jag som kund vill bidra med mina tankar om hur dom kan göra bättre, även om dom inte verkar vare sig lyssna eller kommentera. Disclaimer: förra veckan blev jag ombedd av en annan bank att hjälpa dom inom området webb 2.0 och sociala medier.

Mattelust

imageI går eftermiddag publicerade jag på Skolmarknad.info  Matematiklust, första intrycket från Matematikbiennalen 2008. Rubriken inleddes med mattelust av ett speciellt skäl. För detaljer se inlägget, men jag räknar med att fler än jag kommer söka på dom postivia orden, gärna för att visa för andra (som jag gör nu).

Nar jag idag googlar på "matematiklust" går dom första träffarna (indirekt) till det jag skrev. Jag roade mig i morse med att läsa igenoma Metro, Stockholm City, SvD och DN som inte hade ett ord om biennalen, med undantag för Astrid Petterssons debattinlägg.