Av ett par anledningar som jag inte kan vara transparent med, så publicerar jag detta inlägg även på weconverse (originalet finns i ett slutet community hos en av mina kunder). Se gärna även Transparens och Lektion.se (2007-03-29) och Är det ovanan, oron eller något annat? (2007-06-18).

Transparens (eng. transparency) är ett begrepp som allt mer används för att diskutera frågan om hur synlig man (medborgare, medarbetare, organisation) skall vara i sitt agerande. I februari skrev Anders Mildner ett långt inlägg under rubriken "Transparenskriget är här" om detta fenomen. Men innan dess skrev Brit på JMW att "Transparens kräver mod". För egen del skrev jag än tidigare exempelvis "Transparens och Lektion.se" (2007-03-29)och "Att våga pröva och att våga dela" (2007-06-18).

Vi är allt fler som prövar på olika sätt att tänja gränserna, Jakim Jardenberg (VD för Mindpark lägger ut sin kalender (namn, tid och plats). Själv publicerar jag exempelvis lite information om varje föreläsningsuppdrag jag får (www.weconverse.com/gigs).

Är det bra eller dåligt?
Vågar du vara (mer) transparent?