Jag råkade via dojan i PR 2.0 snubbla på kampanjen Bring the love back. Direkt tänkte jag på min vän och kollega Ola Feurst. Han har hur länge som helst i forskning, böcker och otaliga föredrag visat RelationsMarknadsföring som en kärleksrelation mellan man och kvinna (eller motsvarande part i homosexuella relationer). Han borde tända rejält på den här kampanjen (om han inte redan pejlat in den). Enligt kampanjsaten är basen i kampanjen en filmidé åt Microsoft Digital Advertising Solutions. Jag visar nedan första versionen av filmen från maj 2007 och den heter ”A couple”. På bloggen Bringtheloveback.com  kan du se lite data om hur filmen spridits, ladda ner lågupplösta versioner, se en intervju med Geert som initierade det hela och läsa om reaktionerna.

[dailymotion 7Lc9vJmruagSZe4gE nolink]

Geert säger i intervjun att det är bara filmformatet som kan fånga problematiken och känslorna i fråga. Men han har väl aldrig sätt sett Ola in action :-) För övrigt måste jag veta mer om avsändarens produkter för att begripa hur dom undviker orsakerna till skilsmässor mellan annonsör och konsument. Men det är väl frågan om att bygga medvetande. Och här hjälper jag till, även om min attityd är milt sagt avvaktande.

Disclaimer. Senare i höst kan det verka som att jag skrev det här inlägget av andra skäl än att informera Ola. Ni får väl lita på att jag direkt tänkte på att skriva inlägget. Först när jag sett lite av filmen insåg jag att en disclaimer är på plats.