Det känns lite fånigt, men timmen är sen och jag hinner inte inventera själv dom närmaste dagarna så jag är tacksam för all hjälp.

I eftermiddag på giget för Swedbank IT-utveckling fick jag en fråga om svenska bloggar som haft stor inverkan. Jämför att jag och många andra) drar massa USA-historier där sociala medier haft stor inverkan på skeenden. Själv försöker jag balansera lite läskiga fall som nu idag HSBC, räntor och Facebook (länge sen jag droppade Kryptonite), med positiva som Bowiechick och Logitech.

Typiskt nog kom jag i all hast bara på ett välkänt svenskt fallåt det negativa hållet (viss minister som fick avgå). På vägen hem hann jag påminna mig om Mattias Karlsson som bloggade om en ny universitetskurs och fyllde den med råge – milt sagt och OKEEE som från start bloggade om sitt cykelföretagande.

Men det slår mig att jag undrar om någon har pejl på en hyfsad översikt över några sociala medie-fall som haft stor positiv inverkan. Det behöver inte vara välkända jättegrejor. Det viktiga är att dom varit effektiva, det vill säga gett en utdelning som överstiger kostnaden. Tips mottages tacksamt.