I förrgår lanserades PodCamp Europe (vilket jag fick reda på genom Fredrik Wackå). Det är frågan om en okonferens (eng. unconference), dvs en mötesform där innehållet och agendan drivs av deltagarna. Ofta förändras upplägget till och med under den pågående konferensen. Jag har aldrig varit med på ett sånt möte, men länge velat. Så nu tar jag chansen. Observera att ”Pod” inte betyder att fokus är på podcasting, utan ”new media”. Det hindrar inte att tidigare PodCamps bevakas och dokumenteras genom poddsändningar. Se till exempel mediearkivet från PodCamp Toronto. PodCamp Europe beskrivs som 

”a gathering of podcasters, bloggers, and new media professionals & amateurs for two days to share, explore, challenge, and grow our abilities in new media. Learn about audio and video podcasting, blogging, photography, Second Life, Twitter, and all kinds of other new and social media tools.

Det hela koordineras genom en wiki och allt är gratis. När jag sent i går kväll registrerade mig hade 14 personer anmält sig, varav två svenskar. I skrivande stund har fyra nya kommit till. Vem som helt kan bidra i form av erfarenhetsutbyte, relationsskapande, föreläsningar eller sponsring. Huvudsponsor är Von Europe, en stor traditionell konferens som pågår samtidigt på Stockholmsmässan. Fler sponsorer lär tillkomma, fältet är öppet, och själv grunnar jag på hur jag kan bidra till en fantastisk PodCamp.

Får jag se dig där?