Sitter och följer upp en del kontakter, bloggar, chattar och mejlar. Helt plötsligt strålar flera saker samman. I fredags på Episerverdagen 2007 (där jag insöp kunskap och kontakter) träffade jag Björn, en gammal (i betydelsen fd) student från numera nedlagda Marknadsakademien. Han berättade för mig hur han inspirerats bland annat av att jag visat Gabocorp. För er lite (webb)historiskt lagda kanske det väcker minnen till liv. Åtminstone inom mig.

Helt plötsligt kom jag ihåg att jag det senaste året fått en deja vú, dvs typ ”jag har sett webb 2.0 design förut”. Och det var Gabocorp. Googlade lite och hittade dels mina föreläsningsbilder från 1998, med kommentaren ”Take a look at what I think is the WWW´s next to the most wonderful site”. Dels (går tyvärr lite för fort med dagens snabba datorer, men) plugga in lurarna eller dra på med en schysst ljudanläggning och avnjut den arkiverade versionen av Gabocorp 1997.

Några år tidigare (1995) skrev jag tillsammans med Bo Hedberg Contents Management, Imaginary Organizations, and Agents as Consumers – ett kapitelmanus till boken ”The Market in 2019”. MTC som beställt boken publicerades den aldrig, men 2019 blir av ändå. Hoppas jag får se hur mycket som stämmer då.

Det händer att folk frågar mig ”vad är nästa stora grej”? Mitt svar är alltid – jag vet inte. Men jag tycker ni skall bestämma er för hur ni vill att det skall bli. Det är den ídén som styr vad jag prioriterar, ser, gör och lyfter fram. Eller som Alan Kay sagt: Det bästa sättet att förutspå framtiden är att uppfinna den. Jag och andra kan möjligen inspirera er.