Den 27 maj föreläser jag under rubriken Sociala medier om ett och om fem år! för Regi. Arrangören mejlade (som twitter, fast mer dolt och man kan skriva längre texter) mig igår frågan:

”Tänkte fråga dig om du har något bra tips på en bra och underhållande bok om Sociala Medier som skulle köpa in och ge de som bokar in sig tidigt på seminariet.
Det skulle i så fall vara att vi kan få köpa in dem för ett bra pris någonstans…
Det börjar nu att boka in sig , men det är ju alltid bra att ha något att locka med!”

Nu läser jag ju inte speciellt många böcker, och inga om ”sociala medier”. Så jag hade inget bra svar. Men, det är som vanligt bara att leva som man lär. Twittrade för tre timmar sedan frågan ”Bra bok om sociala medier? (undrar en kund)”. Svaren började strömma in direkt via Twitter:

Och via Facebook (jag är kanske lite otillbörligt öppen här, men tror dom berörda inte tar illa vid sig)

  • Mats Frick Det finns ingen bra bok ännu, tycker jag i alla fall. Det bästa är att gå till källan och arbeta sig framåt, eg. ”The Wealth of Networks” http://amzn.to/92WGxz
  • BG Wennersten Politik 2.0 kommer om ngn vecka.
  • Niclas Strandh Många har ändå uppskattat Kreafons grundbok vad jag förstått. Vilket gör mig irriterad på mig själv att jag inte hann delta i den :) – eller skrivit den för något år sen
  • Mats Frick @BG Bra tips, ska läsas!

Tack till alla som svarat (och kanske svarar framöver). Nu skall jag mejla kunden också (samt kanske läsa Kreafonboken vid tillfälle ;).

Har du fler tips är dom naturligtvis alltid välkomna!