[Uppdatering efter giget] Tack för ett kärleksfullt frukostmöte! Fyllt av energi, förväntan, frågor och kanske lite frustration. Jag har nu laddat upp mina bilder som pdf (4,7 Mb) och du kan även bläddra bland dom hos Slideshare. Förutom tipsen enligt länkarna nedan föreslår jag nu lite fler utifrån de diskussioner vi hade. Hur du kan använda Twitter i skolarbetet tipsar läraren Mats Larsnäs om, han är också engagerade i Mobile Learning – massa tips om hur man kan kan använda mobiltelefoner i undervisningen. Ett par entusiastiska lärare (som jag nämnde) att följa via deras bloggar är Kristina Alexandersson och Ann-Marie Körling (filmen med hennes japankunnige elev hittar du via TeachMeet Skolforum 2009). Sen har du ju hela Årstaskolan  och deras filmer i Kunskapshubben att inspireras av. Och se live vad Minigeekarna hittar på resten av denna vecka. Tag dig nu tid att skapa en roligare skola!

Gröndals kyrka (i södra Stockholm) brukar ha ”Lärarfrukost” för skolpedagoger i kyrkans närområde. Kyrkan brukar bjuda på en härlig frukost, gemenskap och något tema som berör alla som arbetar med barn och ungdomar i Gröndal. Det som kyrkans församlingspedagog, tillsammans med lärare, vill arbeta mer med är Internet. Så dom undrar: ”vad gör ungarna på nätet?”

Ja, vad barn och ungdomar gör på webben får vi väl svar på under frukosten där jag inspirerar och kanske till och med provocerar. Annars går det ju alltid att googla ”vad gör ungarna på nätet?”, läsa Elza Dunkels bok som heter som frågan, kika in hos Medierådets Det unga Internet, följa @inculture eller kanske till och med stimulera unga att bli Webbstjärnor (som jag är betald rådgivare till).