[Uppdatering efter giget: Tack för en kanonstimulerande lunch. Mina föreläsningsbilder (pdf) är nu uppladdade, hela föreläsningen finns som livestreamad video hos Bambuser (rasslig kvalitet). Så fort jag hinner laddar jag upp filmen med nästan hela föreläsningen i bra kvalitet (batteriet tog dock slut efter en timma och åtta minuter). Delta gärna också i mina mer skolfokuserade tankar på www.skolmarknad.info (där kommer ikväll ett jättespännande inlägg om att England har fattat). Skall läsa på lite Dostojevskij (var osäker på stavningen, gissa vem som rättade mig) och reflektera mer kring klassiska romaner, sociala nätverk och multipelt trådande. Nån som vill tipsa om ett specifikt verk? Är verkligen ungdomarnas hjärnor annorlunda blir en annan spännande fråga. Och som vanligt sover jag och många andra gott om natten.

[Uppdatering 2008-04-29: Arrangören bad om en tydligare programförklaring. Så jag bytte rubrik från ”Tänk om skolan” till ”Marknadsföring, nätet och pedadogik” och förklarar mig så här:

Varför är det coolare grejor på Internet än i skolan? Hur kommer det sig att dagens unga föredrar konsumtion före bildning? Vilka verktyg, grepp och metoder kan lärare sno av marknadsförare i konkurrensen om livet, engagemanget och kunskapen? Ja, det är tre små frågor som det finns fascinerande svar på. På köpet kikar vi kanske närmare på några av dom senaste prylarna som Jaycut, Twitter, Livestreaming, Mashups och PBwiki. En lunch bara för dom som vägar tänka om!?

Sen får vi se om det blir spännande. Här är en länk till NITA:s egna information/anmälan.]

Nationellt IT användarcentrum och Uppsala universitets Learning Lab ordnar regelbundna lunchseminarier och kurser för kursadministratörer, lärare och forskare där pedagogiska, administrativa och tekniska frågor tas upp. Den 23 april repriserar professor Olle Findahl sin populära lunch ”Internetgenerationen är dagens studenter”.

Frågan till mig löd:

Vad skulle du helst vilja tala om som har brett intresse? Allt om skola/undervisning/kommande studenter och IT är intressant!

Ja, vad vill jag tala om under 50-60 minuter?