Även om vi konverserar hej vilt 7/24/365 i sociala medier vill vi ofta träffas på en förutbestämd tid. Gärna som ett köttLAN över en kaffe, en lunch eller en öl – typ. Upp dyker det där problemet med att hitta en tid som passar alla. Och ju fler ”alla” ju större utmaning. Tack och lov så finns det flera tjänster som tar hand om den saken. Basfunktionerna, med flera deltagare och flera möjliga tider, är gratis.

Doodle.com (”The world’s leading online scheduling tool”) har jag använt flera gånger. Finns på ett tjugotal språk, inklusive svenska. Stora fördelen är att ingen inblandad behöver registrera sig. Ett superenkelt system som kan användas helt öppet eller endast för inbjudna. Nackdelen är att man måste manuellt fylla i förslag på tider, något som kan bli omfattande om det handlar om att öppna upp för många förslag.

Sen har jag hört talas om två andra tjänster (tack till FiR #484 för tipset), men inte hunnit pröva någon av dem.

agreeAdate.com (”Schedule conference calls, meetings and events the easy way”). Kräver regstrering av den som bjuder in till mötet, men de inbjudna behöver inte registrera sig. Förändringar (acceptans, avhopp, etc) meddelas via e-post.

Tungle.com (”Get your personal link to display your availability and let others schedule meetings with you without having to sign up”). Kräver registrering av den som initierar mötet. Den eller de som bjuds in behöver dock inte registrera sig. Å andra sidan synkar Tungle med din vanliga kalender (Outlook, Google Calendar, iCal / Entourage). En fin liten video förklarar hur det funkar.

Vet du fler alternativ, eller har egna erfarenheter om agreeAdate eller Tungle? Vi är tacksamma för kommentarer.