Apropå mitt modereringsuppdrag på Stockholm Filmfestivals Images of tomorrow.

Under några år skrev jag lite artiklar åt tidskriften Teknik & Människa, som gavs ut av Svenska Filminstitutet. En av betraktelserna gav jag namnet ”Interaktiv digital overklighet utmanar nyskaparna”. Tidskriften lades ner 2007 och jag kommer inte ihåg när just den här artikeln var införd. Men jag gissar på mars 1994, eftersom mitt manus hette 9403.doc. Lite kuriosa att det var under en tid då webben knappt fanns, så i manuset angav jag min identitet på Compuserve. Hoppas ingen nitar mig för att jag återpublicerar manuset i pdf-format. För skojs skull läste jag igenom artikeln igen, och den börjar så här:

Häromveckan var jag med om en konstig upplevelse. Det var på Megastore, skivaffären överst i NK-huset här i Stockholm. Jag var där för att leta efter en musik-CD. Så fick jag i ögonvrån syn på en fotbollsmatch. Underligt tänkte jag, fotboll i en skivaffär? Är det så att dom börjat sälja TV-apparater? Min nyfikenhet krävde en undersökning. Så jag klev närmare…

Själv tycker jag funderingarna är högst relevanta än idag, om än på ett nytt sätt. Och med nya utmaningar. Det skall bli spännande med seminariet den 28 november…