[Update: most likely this seminar will be held in English, beacuse a couple of the panelists does not speak Swedish. Update Nov30: Nordisk Film Post Produktion had to cancel.]

I går släpptes programtidningen till årets upplaga av Stockholms Filmfestival. Runt alla läckra filmer finns det massor av människor, mingel och möten. En speciell form av detta är Face2Face, där man möter människorna bakom filmerna och får möjlighet att diskutera med de regissörer och skådespelare som besöker festivalen.

Den 28 november, mellan 15:00-16:30, är rubriken ”Creating the images of tomorrow #808”. (Bilden till vänster är från Fido:s produktion för Pedras). Jag har fått äran att vara moderator (tydligen uppskattades min insats på Let’s make a film förra året). Ur programförklaringen:

Idag är det bara fantasin som begränsar filmskaparen. Visual effects och postproduktion har lyckats skapa världar vi aldrig kunnat drömma om. Genom ett rikligt utbud av filmklipp beskrivs dagens tillgängliga tekniker och vad framtiden har att erbjuda. I seminariet medverkar representanter från Nordisk Film Post Production, Fido, Riviera, Filmgate, Stopp och Morgan Kane.

Alla seminarier är gratis, men för att vara säker på en plats kan du reservera biljetter på Festivalens webbplats som du sedan hämtar ut på festivalcentret i Kulturhuset. Webbplatsen, som i mitt tycke är estetiskt tilltalande, är gjord av Pool. Dessutom finns mobil.stockholmfilmfestival.se som har trailers, festivaluppdateringar, med mera. Men varför i hela friden inga RSS-flöden, inklusive en vlog eller några poddvideos?

Det här uppdraget fick mig att tänka på min gamla artikel Interaktiv Digital Overklighet Utmanar Nyskaparna, men det förtjänar ett eget inlägg. Till sist, jag märkte nyss att Stopp har gjort läckra grejor åt bland annat SJ. hoppas dom inte får spelet på mina tidigare tankar om SJ:s kommunicerande