[Uppdatering efter giget] Man bugar, det blev en synnerligen givande konversation. Som utlovat är här mina föreläsningsbilder (pdf 3,6 Mb) och en länk till livevideon hos Bambuser.

Lomma kommun utsågs till Sveriges Kvalitetskommun 2007 och Sveriges Bästa Skolkommun 2007. Det vore solklart kul att känna på en sån kommun. Nu får jag chansen, eftersom jag bjudits in att inspirera kring ungdomar, skolan och framtiden. Detta när kommunens politiker och förvaltningschefer har en ledningskonferens på stiftsgården Åkersberg i Höör. Sista dagen kommer Pär Ström, förmodligen med ett varningens ord. Huvudsyftet med konferensen är att titta framåt för att kunna lägga strategier för hur Lomma kommun kan använda IT på smartaste sätt för att bli effektivare och kunna ge bättre service till dess invånare.

Jag tänker mig (just nu) att konversara dels kring ungdomar och meningen med livet (läs konsumtion). Dels utifrån en aktuell översikt av sociala medier och webb 2.0, där vi tar upp tekniska temer som mikrobloggar, wikier, tagging, rss, mashups, widets, mm. Allt presenterat genom praktiska demonstrationer, på ett underhållande (och skrämmande) sätt. Undrar vad dom tänker om det upplägget…