[Uppdatering efter giget] Tack alla ni för en kanondag! Nu har jag laddat upp mina föreläsningsbilder (pdf). Här är länkar till Word of Mouth Marketing Associations womma practical ethics toolkit; mitt poddavsnitt om Room 208 och WikipediaGuggenheims podcastsida; samt min Armemuseumfilm på YouTube.

Svenskt Kulturarv arbetar för att öka intresset för historia och kulturarv. Varje år arrangerar dom för sina medlemmar Kulturarvsdagen (se Kurs & Konferensprogrammet). Denna gång bjuder dom in mig till en 90 minuters konversation inom temat Jubiléer, barnverksamhet och marknadsföring via IT. Lena Sjölin, som har det övergripande för Svenskt Kulturarv, var redan 1995 med om ett av mina mer teatraliska gig. Den gången arrangerat av Observer på Industrihuset i Stockholm (min dokumentation finns kvar på BAT:s gig-sida). Lena var med även i Tylösand 1997 när jag steppade åt Publicistgruppen kring Syntetiska marknadsförare och konstgjorda konsumenter. (När jag googlade efter det giget hittade jag ”Pastorn” som uppenbarligen var med på Vattenfallgiget i försomras – allt hänger ihop :-). Men den här gången blir det mer mänskligt. Lena har nämligen fastnat för mitt intresse av skolrelaterad marknadsföring (se tex Skolmarknad.info, eller som jag punktar det på BAT:s webbplats). Otroligt vilken fullpott. Att få hjälpa framförallt museiefolk att se massor av fantastiska nya möjligheter för små människor som nyligen börjat forma sina liv.

Sålunda föreslår jag att mitt inslag beskrivs som:

Idag är barn varumärkesexperter, uppfödda med webben, supersimultana och socialiserande som aldrig förr. Richard ger en fascinerande inblick i hur postmoderna marknadsförare samverkar med den unga generationen. Han levererar också många inspirerande demonstrationer av hur IT kommer in i deras liv, tex 10-åringar som podcastar från sitt museiebesök.