[Uppdatering efter giget] Whow, vilken kul grej. En dryg timmes ös om podcasting och lite närbesläktat. Härlig grupp unga mediörer, uppvärmda av mitt förband Blondinbella (som jag tyvärr bara hann hälsa på, men inte höra). Nåväl här är  mina föreläsningesbilder (pdf) och några länkar som utlovat. Helt spontant gjorde vi också en liten bambuser livemobilvideostreaming efter lunchen, den finns att beskåda hos dom.

  • Swecasters (mer info om vad & hur samt utvecklande föreningsliv)
  • Podradio.nu (svensk podcastkatalog)
  • Utterz (mobiltjänsten jag använde för att spela in första demon, se även Hipcast)
  • rgatarski demo (bloggen där utterz-prylarna hamnade, jag kommer rensa bort om ett tag)
  • RSS-guiden (min enkla förklaring till vad det är, länkar till Bloglines mm)
  • Mixcraft (ljudredigeringsverktyget jag demade, se även Audacity open source).

Jag har säkert glömt en massa, men det är bara att fråga (kommentera nedan eller kontakt)

Hepp, härliga äro konversationernas vägar. Igår mejlade Swecasters ordförande (jag är medlem genom min och sonen Miltons mors) en undran om jag kunde prata en timme om podcasting på Ung Medias Presskonferensen 2008. Tog ett dygns funderande (det är mycket nu), men jag vill ju gärna. Dessutom är dom som kommer mest skolungdomar som jobbar med skolans medier. Näväl, pratade precis med arrangören och tackade ja. Fick samtidigt höra att timmen före mig berättar Isabella Löwengrip, äks Blondinbella, om blogging och sina erfarenheter inom området.  Kul för mig som kämpar med att komplettera kändisbloggardominansen med annat innehåll. Och för att jag kanske får se vem Mr X är…