GCI Stockholm publicerade för några veckor sedan en undersökning om hur svenska storbolag ser på sociala medier. Rapporteringen bygger på svar från 51 kommunikations- och informationsansvariga bland de 100 omsättningsmässigt största företagen i Sverige.

Martin Lindvall, seniorkonsult och chef för GCI Stockholms Digital Media Practice, är bland annat förvånad över att bara vart tredje tillfrågat storföretag har en strukturerad bevakning av vad som skrivs om dem och deras produkter i sociala medier.

För egen del är jag inte så förvånad. Resultaten stämmer väl med den bild jag får under mina möten med många människor från hela riket,  liksom med data från Web Service Awards trendundersökning. Likväl är det skrämmande och en påminnelse till många av oss i "bubblan" att alla är inte med på tågen. Läs mer på GCI:s nyhetssidor och i deras blogg.  I Slideshare finns också en powerpointpresentation med lite data från undersökningen.