GCI Stockholm bloggade i går om de danska kollegorna som samma dag lanserade GCI Mannovs Nyhedsrum. Det är kul, men samtidigt lite oroande.

En hastig titt (hinner inte mer just nu) ger mig intrycket av en slags nyhetsblogg, med mycket lite verkstad efter motivet ”benytte sig af de muligheder, som web 2.0-teknologien tilbyder” som anges i ”Om GCI Mannovs Nyhedsrum”. Det kan bero på att dom ville komma igång snabbt, för det borde definitivt inte vara okunskap hos en sådan aktör. OK, det bjuds på kommentarsfunktioner, RSS-flöden, taggmoln, lite bloggrulle och en ShareThis (som antyder att det inte finns några danska sociala tjänster). I övrigt:

  • Inga bilder, inga videos och heller inga delningstjänster för sådana.
  • Bland andra den i skrivande stund senaste nyheden ”ALD modtager pris for Sustainable Leasing” saknar all form av kontakt för ytterligare information. Vad händer om man vill nå ”Martin Wiinholt, senior konsulent i GCI Mannov som har været involveret i projektet”?
  • Löpnummer-URI (http://nyhedsrum.mannov.dk/?p=33) rimmar illa med ”Hurtigere og bedre placering i søgemaskiner”
  • Allt är ”© 2007 GCI Mannov”, så man får i alla fall inte återanvända materialet från deras Nyhedsrum…

Förstå mig rätt, jag uppskattar alla steg i någon riktning av alla som prövar sig fram. Men risken är att andra ser GCI Mannovs Nyhedsrum och får för sig att det är state-of-the art. Mer åt det hållet via Electrolux och andra så kommit längre.