[Uppdatering efter giget: Whow, vilken späckad frukost! Och god – tack Swedish Taste. Nu sitter jag på tåget och har laddat upp mina föreläsningsbilder (pdf, 3Mb). Slänger med en direklänk till min blogguide för dig som vill sätta igång (faktiskt lite uppdaterad efter era frågor). Tyvärr tog batteriet slut i min Nokia 85 8Gb, så livevideon hos Bambuser blev kort. Men Leo hos Solberg (tror jag, han finns inte med på Solbergs webb) gjorde en mer proffsig inspelning, med lite tur kommer den upp på nätet. Tänk om någon av er slängde upp årsredovisningsdata i ett format så att alla kan skapa egna sköna redovisningar med Hans RoslingsTrendalyzer, se Gapminder.org. Och/eller om vi kunde hjälpa Världskulturmuseet i sina gärningar, om du nu skulle fråga oss i någon kommande kampanj eller så. Till sist, om det inte framgick, jag gillar Universeum, var där med barnen i Påsk och hade jätteroligt.]

Solberg är ”en kommunikationskonsult som hjälper företag och organisationer att bygga starka varumärken”. Dom har arbetat med finansiell kommunikation i snart 40 år (men har vare sig blogg eller rss-flöden). Under ”en spännande framtidsfrukost i hållbarhetens tecken”, med namnet En framtidsspaning om Varumärket 2.0, skall jag leverera tankar om det senare, efter beskrivningen:

Mycket talar för att frågan inte längre bör vara ”hur uppfattas ditt varumärke”, utan ”vad gör dina intressenter med ditt varumärke”.
Det har blivit allt tydligare att vi nu och framledes lever i ett konversationssamhälle. Det fångas delvis med begrepp som webb 2.0 och sociala medier. Konsumenten blir producent, medborgaren blir journalist och kunden är innehållsskapare.

Förutom jag medverkar från Solberg: Louise König (kommunikationskonsult med inriktning Hållbart företagande) och Martin Jardemyr (chefsdesigner med lång erfarenhet av formgivning och visualisering).

Allt talar för en superintressant morgon i Göteborg och alla är välkommna till det facila priset av 300 kronor.