[Uppdatering efter giget: Tack för en fantastiskt givande avslutning på InsamlingsForum! Nu sitter jag på T-centralen och har laddat upp mina föreläsningsbilder (pdf, 6Mb). Bjuder dessutom på en direklänkt till livevideon hos Bambuser, dito till Testblogg åt FRII som vi skapade och som utlovat ljudklippet från A.G Lafleys key note 2006 (mp3) (om att släppa taget/kontrollen, ”we have to let go”, källa Adage.]

Frivilligorganisationernas Insamlingsråd anordnar varje år en stor konferens och i år går denna InsamlingsForum 2008 av stapeln den 13-14 maj. Forat beskrivs som:

”InsamlingsForum är till för dig som på olika sätt, direkt eller indirekt, arbetar med kommunikation och insamling. Vi ser därför gärna att även organisationens generalsekreterare, kanslichef, ordförande, styrelseledamot eller motsvarande finns med på InsamlingsForum.”

Jag har fått den stora äran (inbollad av en som var med i Norge) att avsluta hela kalaset och ”sätta agendan” för det kommande året. Som giget beskrivs i programbladet:

”Vad händer med det ideella engagemanget när vi går från masskommunikation och direktmarknadsföring till webb 2.0 och en massa konversationer i sociala medier? Det visar sig att nya fenomen som blogging, wikier, mobil videodelning, sociala nätverkstjänster, närvaroapplikationer och mashups redan anammats i insamlingssammanhang. Richard beskriver varför dessa sociala medier fungerar och bjuder på några inspirerande praktikfall. Han ger också konkreta råd om hur insamlingsorganisationer kan agera i de nya konversationsmönstren”

Ja, vad händer?