Triggad av Per Gudmundsons "How to spend it" och ledare i dagens SvD, "Så köper politikerna ditt stöd" flaggar jag lite för den nya bloggen Ekonomistas.se. Det är nämligen så att Eva Mörk, en av forskarna bakom rapporten som Per utgår ifrån, är tillsammans med fem andra nationalekonomer dom som driver Ekonomistas.

Disclaimer: här talar jag lite i egen sak eftersom jag inspirerat och coachat bloggarna i fråga. Samtidigt vill jag påpeka att det mesta har dom gjort själva – och det imponerar på mig. (När jag träffade dom rasade en del av mina fördomar om Nationalekonomer :-) Jag har mest bidragit med lite tankar, några förslag och svar på ett fåtal tekniska frågor. Resultatet tycker jag är kanon.

Likväl pushar jag för Ekonomistas, eftersom den kompletterar den dominerande bilden av blogging som ett kändis-, politik- och modefenomen. Med andra ord möter jag dagligen företagsledare, anställda, ideella aktörer, studenter och andra intressanta människor som hört talas om blogging, men inte förstår vad det kan ge dom och deras intressenter.

Mig veterligen är Ekonomistas den första svenska i sitt slag, och dom lär få en hel del folk (kanske tom Handelsgubbarna) att börja tänka om…

Dessutom lär jag mig en del genom att prenumerera på bloggen i fråga.