image I fredags publicerade Computer Sweden artikeln Låt mobilen vara påslagen, där jag intervjuats om min syn på uppkopplade möten. (se tex Mötesmodell uppkopplad).

Hittills har det publicerats 10 kommentarer på artikeln (som handlade om mer än mina synpunkter). Ingen verkar direkt positiv, och det är två genomgående saker som slår mig.

För det första verkar kommentatorerna tro att en mobiltelefon är något som man måste prata i. Det går alldeles utmärkt att bara lyssna i en telefon. Med alla dagens mobbar går det dessutom att skicka SMS, och dom flesta klarar numera MMS, e-post och mobilsurfning.

För det andra ser folk tydligen problemen. Inte möjligheterna och än mindre visionerna. Synd.

Själv sitter jag just nu uppkopplad med mobil och laptop. Lyssnar på föreläsare under Tillgänglighet 2.0 och bloggar om det på flera ställen (ex Podernize blogg), samtidigt som jag kollar nyheter (blev ett inlägg i Skolmarknad.info), sköter lite mejl (blev en kommentar) och förbereder ett annat möte i eftermiddag. Gott om synskadade här (som gillar tal extra mycket :-). Dagen öppnades av Per Axbom med orden "slå på mobilerna". Sedan uppmanade han oss att skicka bilder direkt till hans bildarkiv på nätet via en MMS-tjänst och/eller e-post och att livekommentera i bakkanalen onelinr.com/channels/tillgang20/. Jag var iofs ganska ensam om att utnyttja möjligheterna, men vi var heller inte så många som mejlade en gång i tiden.

Jag tycker att jag lärde mig en massa här på konferensen idag som jag missat om jag inte var här. Jag tror att min närvaro på konferensen var värdefull för andra. Jag anser fortfarande att uppkopplade möten är en fantastisk möjlighet. Men det betyder inte att alla alltid måste vara uppkopplade på alla möten.