Igår kväll träffade jag på Pub. 2.0 en kund som berättade att deras VD tänt lite på att börja blogga. Men i deras fall sätter marknadsavdelningen stopp. Typ, ”han får ju inte säga vad som helst”. Så det blir nog ingen VD-blogg där just nu. Strax efteråt, när jag på samma ställe gick igenom min mobila bloggläsare, fick jag idén som resulterade i att ni kan se Yrkeslandslagets film här. Kolla den om ni vill, och läs vidare om historien bakom.

[youtube ZUlMc7oJ5ug nolink]

I november giggade jag för Teracom på deras Framtidsseminarium (länken lär byta innehåll nästa år). Mitt budskap handlade om varför och hur etablerade medieaktörer kan tänka om. Evenemanget producerades av World Television, ”a global leader in television and IPTV communications for companies, governments and international organisations”. På sin webbplats sänder Teracom filmer med seminariets föreläsningar. Deras lösning är ett utmärkt exempel på hur svårt det är för många att tänka om. Inte vet jag varför dom sänder (gammalt tänk) i stället för att dom delar (nytt tänk). För mig är det lite ledsamt eftersom jag skulle vilja integrera filmen här på weconverse. Inte för att behålla er som besöker, utan för att göra det bekvämt för er att titta. Pröva gärna att gå in på Teracoms filmsida och hitta min föreläsning – lycka till!

För ett halvår sedan lanserade AMF Pension sin Pensionsbloggen. Jag har inte varit direkt inblandad i den processen, men tycker det är otroligt bra och kul att dom prövar sig fram. Innehållet skapas av Anna, Annelie och Dan, med gästinlägg som från självaste vice VD Ingvar Skeberg. I mitt tycke har bloggen blivit bättre och bättre. Otroligt häftigt att AMF Pension prövar nya grepp och som det verkar hittar en intressant form. Så igår kom först ett provinlägg som hette ”Test”, med i princip bara en länk till en videofil i wmv-format. Hmm, detta blir spännande tänkte jag. Efter en stund ersattes det inlägget med ”Se film från Yrkeslandslagets träff” (det finns tyvärr ingen direktlänk till just det inlägget). Där fanns också länken Se Filmen.

Och då gjorde jag i förmiddags följande. Minut ett, nedladdning av wmv-filmen till min dator. Minut två, uppladdning av filmen till mitt konto på YouTube. Minut tre till fem (cirka), YouTube kodade om filmen till Flashformat. Minut sex till 15, jag slängde in insticksprogrammet Youtubebrackets till det bloggverktyg som weconverse använder. [Uppdaterad 2007-04-04, jag har bytt till insticksverktyget Embedded videos].  Minut 16, jag la in en kodsnutt i det här inlägget och resultatet se har du redan sett. Pensionsbloggen ligger på TypePad (se även andra blogghotelli min guide), så för att demonstrera hur det ser ut där slängde jag in klippet på min demoblogg Medbloggaren som också använder TypePad.

Får jag göra så här? Det krävs nog en domstol för att avgöra det. Men naturligtvis skulle jag inte delat mina tankar och andras innehåll om jag inte tyckte att det var såväl etiskt riktigt som värdeskapande för alla inblandade parter. Möjligen, möjligen, kan det vara så att det lilla musikinslag som finns i videon inte är friköpt. Och i så fall kan i värsta fall någon rättighetshavare klämma åt både AMF Pension och mig.