[Uppdatering efter giget] Tack för en kul och stimulerande förmiddag. Nu har jag laddat upp mina föreläsningsbilder (pdf) och uppdaterat min blogguide (med framförallt lite info om ”off line editors”). För dom av er som vill få bättre pejl på RSS rekommenderar jag min introduktion till det området. Lustigt nog stötte jag precis efter vårt möte på en bekant som utvecklar RSS-tjänster, det händer grejor inom det området också…

Vid Institutet för Näringslivsforskning (IFN) finns en grupp duktiga Nationalekonomiska forskare som tänker börja blogga. Under briefen har jag förstått att dom har goda insikter i fenomenet blogging. Trots det (tack vare :-)  har dom har bett mig att vidga perspektiven och bidra med några råd på vägen. Cool utmaning, just nationalekonomibloggar (puh) är inte min starka sida. Mitt första möte med den delen av bloggosfären var 2004 via Georges Rocourt, en amerikansk nationalekonom och gästprofessor i Schweiz, som efter ett studeibesök på MA tipsade mig om ett inägg i Marginal Revolution apropå att jag föreläst om Netflix.

Här är ett litet urval på inspirerade nekbloggar, nån som har tips på fler?