För er som undrar hur jag lever – och samtidigt vill få ett fint tips.

16:28: På jobbet Lilla Essingen. Tipsar en journalist via mejl om en intressant grej.

16:32: Får via Bloglines reda på att Garr Reynold på PresentationZen tipsar om att Larry Lessigs senaste gig på TED är super. Surfar dit och laddar ner filmen i min iPod, tar ett par minuter. Slår ihop datorn och går mot bussen.

16:35: Ringer SAJ och frågor om dom vill bli min nya talaragent.

16:40: Kliver på bussen.

16:43: Dottern ringer och vill bli hämtad på fritids.

16:45 Börjar titta på TED-filmen. Pausar kort först vid bussbytet (1:an till 4:an) och sen vid byte från bussen till Tunnelbanan. Skrattar flera gånger och ser att folk undrar vad jag tittar på. Tänk så många som inte fattar att jag tar en kurs i presentationsteknik, historia och framtidstänk.

17:04: Ringer frugan och stämmer av läget.

17:06: Kliver in på Konsum Fruängen, som vanligt dåliga på kött. Byter till Vi-butiken. Köper mjölk, fläskkotlett och potatis.

17:18: Hämtar dottern på fritids.

17:24: Sonen ringer och säger att han är på ingång.

17:28: Skalar potatis och på med den.

Nu skall jag laga klart maten, äta och dra till mina scouter.

Tips: kolla filmen, dom 18 minutrarna är coolare än min timme: