Förmodligen har du väl hört att Nicolas Sarkozy är nyvald Fransk President. Jag har aldrig träffat honom, men nog har jag mött Loïc Le Meur, en av Frankrikes mest inflytelserika bloggare. Blogging, och andra sociala medier, är mycket stort i Frankrike. Därför skall det bli extra intressant att läsa Loïcs eftertankar Closing the Sarkozy campaing. Det vill säga om hur det kom sig att han fick en strategisk roll i kampanjarbetet, vad han gjorde och hans lärdomar av hela resan. Dom som gillar Second Life kan få kött på benen. Och dom som är rädda för att sociala medier gör att vi slutar träffas fysiskt, kan förstå att man i stället både får träffa presidenten, hans närmaste och tiotusentals väljare. Apropå träffas, Loïc tänker softa lite socialt på PodCamp Europe, Stockholm i mitten på juni. Det är bara att haka på…