[uppdaterad efter giget] Den blogg vi skapade hittar du på km46.wordpress.com. Och jag har lagt upp mina föreläsningsbilder (pdf), inklusive några jag slängde in kring de nyckeltermer vi inte hann gå igenom. Hav tröst, dom flesta bloggtjänsterna beskriver respektive begrepp ganska bra (i den mån dom erbjuds). Tips för att lära mer om termerna:

  • RSS, se min guide här på weconverse (med videoföreläsning)
  • Widget: liten programvarubit som kan klistras in på i bloggar och andra webbsidor, operativsystem, mm. Kallas ibland även för gadgets. Amazon.com erbjuder flera widgets som säljer deras produkter.
  • Plugin: insticksprogram, här till en blogg, som utökar funktionaliteten. Weconverse använder tex ett insticksprogram som gör den läsvänlig på mobiltelefoner och ett annat som gör det ännu enklare att klistra in videofilmer i bloggen.
  • Precense application: (ej vedertaget begrepp, ibland kallat nano-blogging). Svårt att förklara, men kolla filmerna hos Hans on Experience (weconverse använder bla precense appen Twitter).
  • Trackback: funktion som presenterar början av ett inlägg i din blogg som en kommentar i någon annans blogginlägg.

[uppdaterad 2007-06-19 med länk till Kompetensmässans seminariebeskrivning]

På förra årets Kompetensmässa föreläste jag under rubriken Sociala Medier och webb 2.0. I år ville arrangörerna ha ett mer fokuserat innehåll, med betoning på affärsmannaskap. Så det blir om Blogging som utvecklar företag. Vem som helst kan besöka mässan och gå på seminarierna.

I väntan på att Kompetensgruppen uppdaterar mässans webbplats, och får ut programtidningen, publicerar jag här min min beskrivning av seminariet.

Förstå hur blogging utvecklar ditt företagande genom en lustfylld inblick i en av webbens intressantaste utvecklingsområden. Oavsett om du är entreprenör, chef i ett stort företag eller medarbetare inom offentlig sektor bjuder seminariet på en inspirerande inblick i nya möjligheter. Ta del av praktiska exempel inom många områden. Vi skapar snabbt en blogg. Dom viktigaste verktygen, tjänsterna och termerna förklaras och demonstreras. Du kommer förstå hur ett eget bloggande utvecklar dig och din verksamhet. Dessutom går vi igenom hur företag och externa bloggare stödjer varandra. I mån av tid tar vi upp närliggande fenomen som poddsändning, wikier och webb 2.0

Lyssna också gärna på Kompetenspodden. Just nu finns där bara avsnitt från förra året, men snart drar 2007 års produktion i gång.

[uppdaterad 2007-06-19 med länk till Kompetensmässans seminariebeskrivning]

På förra årets Kompetensmässa föreläste jag under rubriken Sociala Medier och webb 2.0. I år ville arrangörerna ha ett mer fokuserat innehåll, med betoning på affärsmannaskap. Så det blir om Blogging som utvecklar företag. Vem som helst kan besöka mässan och gå på seminarierna.

I väntan på att Kompetensgruppen uppdaterar mässans webbplats, och får ut programtidningen, publicerar jag här min min beskrivning av seminariet.

Förstå hur blogging utvecklar ditt företagande genom en lustfylld inblick i en av webbens intressantaste utvecklingsområden. Oavsett om du är entreprenör, chef i ett stort företag eller medarbetare inom offentlig sektor bjuder seminariet på en inspirerande inblick i nya möjligheter. Ta del av praktiska exempel inom många områden. Vi skapar snabbt en blogg. Dom viktigaste verktygen, tjänsterna och termerna förklaras och demonstreras. Du kommer förstå hur ett eget bloggande utvecklar dig och din verksamhet. Dessutom går vi igenom hur företag och externa bloggare stödjer varandra. I mån av tid tar vi upp närliggande fenomen som poddsändning, wikier och webb 2.0

Lyssna också gärna på Kompetenspodden. Just nu finns där bara avsnitt från förra året, men snart drar 2007 års produktion i gång.