Förr talade jag och mina kollegor om ”Love sites” versus ”Hate Sites”, dvs att konsumenter/medborgare/kunder skapade webbplatser för att dela sitt (miss)nöje med andra. Nyss stötte jag via Church of the CustomerFeeling Cingular. Här har dom utvecklat fenomenet hatsajt på flera sätt. Webbplatsen har webb 2.0 design i termer av formgivning och funktionalitet. Det ser verkligen webb 2.0 ut. Filmen som kallas Feeling Cingular – The Music Video är läckert gjord med animerade effekter. Den ligger också på YouTube, vilket underlättar spridning via virusmetoden. Hos Feeling Cingular under fliken ”Share your story” öppnas en möjlighet för andra att dela med sig av sina erfarenheter. Dom riktigt engagerade kan också ladda ner en ringsignal till sin mobiltelefon. Längst ner på sidorna står det bland annat ”Used without permission under Fair Use. No holds barred. Don’t mess with Texas.”

Det kan hända att Cingular skickar ett Lägg Ner eller Försvinn brev till personerna bakom projektet. En möjligt skäl är att dom använder det skyddade varumärket ”Cingular” i domännamnet. Förmodligen ingen bra strategi. Bättre är att lyssna och konversera med Feeling Cingular för att hitta en kreativ framtid för alla inblandade.