Sedan många många år har jag och kollegan Ola Feurst haft SJ:s (och SAS) ofta prisbelönta reklam som ett diskussionscase i våra marknadsföringskurser. Personligen är jag otroligt trött på den vackra verklighetsflyktiga bild som SJ:s i annonser, TV-spottar och andra former slänger ut pengar på. I stället för att lägga resurser på att, gärna med annonsbilderna som vision, utveckla den faktiska leveransen. Hur som, SJ satsar mycket på reklam, vinner Guldägg och vi tågåkare delar gärna hemska upplevelser ombord.

Fast, naturligtvis är det ibland riktigt bra att åka tåg, dvs när SJ levererar precis det dom lovar. Jag gillar tåg. Och idag dök det upp två bloggare som glatt delade med sig hur dom bloggade trådlöst från X2000. Dels Rasmus Sellberg som rapporterade från Commection 07 (kolla hans ppt-bilder, otroligt bra!).  Dels Anette Gustafssons som förra året surfade i 200 km/h (vet inte varför Bloglines visade det gamla inlägget just idag). För egen del gjorde jag samma sak för drygt ett år sen, i Trainsurfing.

Undrans just om SJ eller deras byrå funderat strategiskt på att stödja den oftast positiva onlinekonversationen om X2000:s Internetuppkoppling.