Det finns intressantare saker än Carl Bildts bloggande, som iofs är både välkänt och politiskt viktigt. För sjutton, journalister i traditionella medier refererar numera till vad Bildt skriver i bloggen (i stället för att som förr i världen göra en intervju). I många länder är numera bloggandet (och poddandet) en del av dom (traditionella) politiska aktörernas strategiska och taktiska arbete. Men då och då får jag höra om extra intressanta saker…

Kolla själv – alltså KOLLA – David Camerons Webcameron. Enligt den bor han i London och är parlamentsledamot för Witney sedan 2001. Och den 15 februari träffade Cameron Bildt. Ingenting som den senare ens bloggade om (fast hans radar är igång). I stället grunnar han på om det är engelska eller svenska som gäller i den digitala världen…

(Tack till Marcus Åkerlind på Svenska Möten för tipset om Webcameron).

Uppdatering 2007-03-01, 00:30: Nicklas Lundblad kommenterar en debattartikel av Bertil Torekull om Bildts bloggande. Förutom att det här handlar om en ny (social) medievärld som jag är osäker på om Torekull förstår – speciellt i ett politiskt perspektiv – vill jag återigen förtydliga att Cameron gör mer än skriver. Dessutom, Bildt har i denna stund 255 kommentarer  till sitt bloggsvar på Torekulls debattartikel i DN. Debattredaktören själv menar att deras debattsidor fortfarande är ”inflytande”. Och det är den säkert, för den avgående generationen massmedieaktörer…

och 00:45: Beta Alfa konstaterar att bloggen är en värdefull oredigerad källa.