Numera före detta studenten Eric Fallander (EX-blogg) har precis publicerat uppsatsen Företag i bloggosfären, med undertiteln En genrebeskrivning av svenska företagsbloggar.  Eric var i går smart nog att mejla sin empiri (i mitt fall Podernize blogg) om detta faktum och jag högg direkt.

Jag skummade snabbt igenom Erics arbete och tycker den är mycket bra för alla som vill få en grundläggande förståelse för bloggande i företagssammanhang. Extra viktigt för oss här på weconverse, eftersom många grunnar på just företagsbloggandet.

Texten ger ett intryck av att Eric verkligen vet vad han skriver om (vilket inte alltid är så vanligt). Han är dessutom lagom förstig i att säga hur saker och ting är. För mig är det stora värdet att Eric pekar på ett viktigt (och outforskat område). I uppsatsen hittar vi alltså massa exempel, tips på vidare läsning och naturligtvis hans egna data, analys och slutsatser.

Observera att det handlar om en klassificiering av företagsbloggar (från ett begränsat och gammalt urval) utifrån innehåll. Inte varför företag bloggar, eller hur dom gör det.