Uppdatering: Min, Leos och Steffens föreläsning kan du se på 23video.

23 is all about ”Helping individuals and organization do visual sharing is our passion and destiny”. Eller om jag tar risken och förenklar det lite, en radda riktigt bra tjänster för att hosta, dela och förädla videofilmer på webben. .SE är ”en privat stiftelse med uppdrag att ansvara för Internets svenska toppdomän .se. Överskottet – närmare 40 miljoner 2010 – finansierar fortsatt utveckling av Internet i Sverige”. Tillsammans erbjuder dom nu en serie öppna seminarier om video på internet.

Temat på det första seminariet är ”Internet och öppen video”, där Leo Wallentin (SVT Nyhetslabbet), Steffen Tiedemann Christensen (23) och jag (Westreamu) medverkar. Vi skall vara i .SE:s lokaler på Ringvägen i Stockholm mellan klockan 14 och 16. Mer info och anmälan via 23 eller .SE.

Samtalet ska handla om:

både praktiska och tekniska möjligheter: Vad betyder HTML5, WebM och H.264 för video på Internet? Vad betyder det för användbarheten? Är det äntligen dags att plocka videon ur den fyrkantiga embedden? Och hur kan online video användas på ett sätt som främjar samtal, demokrati, försäljning, förståelse, socialitet eller vad man nu förväntas uppnå med sin kommunikation?

För egen del hoppas jag lära med mer om de förstnämnda och bidra med en hel del tankar om det sistnämnda. Vi ses!

Livesänds det? Vet ej, organisatörerna har inte preppat för det.iis.se/live hashtagg #openvideo. Jag tror inte jag hinner ordna nåt speciellt. Vi får se :)