[Uppdatering efter gigen] Tack alla för en kanonbra eftermiddag/kväll! Det är alltid härligt att få komma till en skola och lära sig en massa. Nu finns mina föreläsningsbilder nedladdningsbara (pdf 6,2Mb) och bläddringsbara via Slideshare. Utöver det några utlovade länktips: Hur du kan använda Twitter i skolarbetet tipsar läraren Mats Larsnäs om, han är också engagerade i Mobile Learning. Några entusiastiska lärare hittar du via Fyra kanonkvinnor… (varav Ann-Marie Körling om hennes japankunnige elev finns på TeachMeet Skolforum 2009) och …uppkopplade elever kan. Sen har du ju Nackas e-smarta lärare, hela Årstaskolan  och deras filmer i Kunskapshubben samt den snabbväxande mötesplatsen Dela! att inspireras av och med. Tag dig nu tid att skapa en roligare skola!

Under första passet för personalen dök frågan upp om det fanns några gratistjänster på webben för att rita sociala grafer. Jag twittrade raskt ut den. Efter en liten stund svarade @niiloa ”Vet inte om det här är en social graf men lite (Twitter-)fräckt ändå! apps.asterisq.com/mentionmap”. Ungefär samtidigt kommenterade Anders Lundkvist i Facebook: ”Dr Gatarski, pls step forward. Hur många vill du ha? Fattat att det handlar om grundskolan. Tarcfeam några och återkommer”. Något senare bidrog på samma ställe Jenny Maria Ström med ett tips om Gephi. Detta och lite annat pejlade jag i bakkanalerna under gigen, något som @jandeman twittrande fångade på bild (här till vänster).

Resarö skola är en kommunal F-5 skola, belägen på Resarö i Stockholms skärgård och tillhör Vaxholms stad. En bekant till mig har barn där, och han (bekantingen) har som aktiv föräldrer tipsat skolans rektor Anders Wedin om mitt engagemang för barn och unga. Anders i sin tur har ordnat ett seminarium för lärarna, som raskt följs av ett öppet skolråd dit föräldrar bjudits in. Det blir två spännande pass vill jag lova.