Det är vår och ungarna växer. Alltså dags att sälja urvuxna cyklar och stolar. På köpet får vi ett utmärkt exempel på en bra dialog, dvs ett informationsutbyte mella två (dia) parter. Tyvärr handlar det denna gång inte om konversation, som jag alltså tycker är mer intressant och utvecklande än en dialog. För en historisk introduktion till begreppet konversation i marknadsföringssammanhang rekommenderar jag min och Anders Lundkvists vetenskapliga artikel i manuskriptform. (Tänk att det är 10 år sen jag la ut den sidan på webben). Fler tankar och praktikfall kommer vi snart ta upp i QritiQ utifrån den nyutkomna boken Citizen Marketers.

Sent i går kväll skickade jag in en annons på en cykel och tre höga barnstolar till Blocket. Det tog en liten stund, sen fick jag reda på att min annons inte godkändes för att den ”bröt mot reglerna”. Närmare bestämt för att den ”innehöll andra varor som inte passar under samma kategori. Dela upp din annons efter de kategorier som sakerna tillhör”. I och för sig är det väl ingen jättekostnad att betala 20 kronor för en annons till, men jag villa testa Blockets kundtjänst. Den visade sig vara mycket bra.

Själv tyckte jag att cyklar och barnstolar tillsammans passar alldeles utmärkt som ”Barnartiklar & leksaker”. Dessutom hittade jag en annan godkänd annons som sålde både cyklar och barnmöbler under samma rubrik. Jag surfade därför in på Blockets kundtjänst och skickade iväg ett meddelande om vad jag tyckte. Dom svarade rappt att dom ville utreda saken med ”kundservice” och bad mig lägga in annonsen igen, utan att publicera den direkt. Efter ytterligare en liten stund fick jag beskedet att annonsen var godkänd. Strax efteråt var den publicerad. Allting tog ett par timmar, vilket jag har full förståelse för. Annonserna är sällan tidskritiska och dom lär ha rätt mycket dialog med en stor mängd annonsörer.

Jag lärde mig bland annat:

  • Blockets kundtjänst är mycket bra (och trevlig)
  • Dom lyssnar på kunderna
  • Det lönar sig att försvara sina synpunkter

Däremot vet jag inget om vad Blocket tycker eller har lärt sig. Vidare har jag ingen aaaaning om huruvida den här typen av situation är (o)vanlig. Dessutom är det ingen annan som lär sig något av den dialogen vi hade. Förrän nu, när jag skriver om detta i weconverse. Tänk om Blocket i stället hade stött/erbjudit en möjlighet att konversera om denna och liknande situationer?

Tänk om…

[uppdatering 19:40] grejorna gick åt som smör i solen, uppenbarligen satte vi för lågt pris, huvudsaken är att andra ungar får nytta av prylarna. Min annons finns på Blocket tills jag sålt grejorna.