[Uppdatering efter gigen] Tack för en otrolig förmiddag. Sannerligen har jag aldrig varit med om två så olika, men ändå lika, gig. Nu har jag laddat upp mina föreläsningsbilder som pdf (5,2 Mb) och dom finns också bläddringsbara, via Slideshare. Bytte också rubrik på det här inlägget (gamla var ”Sociala medier i skolan”), eftersom det blev mer filosofiskt när vi kom till skott. För mer konkret inspiration för lärare, av lärare, se till exempel TeachMeet Skolforum 09. Gör nu fler stordåd och inspirera varandra! En av mina uppdragsgivare är Tävlingen Webbstjärnan, där dina elever får gratis verktyg för att göra webb i skolan (och du får lära dig mer).

View more documents from Richard Gatarski.

Rinmans, dvs Rinmangymnasiet i Eskilstuna, anordnar den 26-27 oktober två ”IT-dagar”. Målet är att huvudsakligen Rinmans medarbetare skall förstå, inspireras och bli nyfikna att ”använda IKT i undervisningen – mer än vad som görs idag”. Men ryktet lär ha spritt sig, fler inom kommunen vill vara med. Så fullt med folk lär det bli.

Bland innehållet serveras lärheter från [namnen uppdaterade] Microsoft, Mats Larsnäs (Kungsbacka), Ulf Silling (Säker online), Fredrik Berg (John Bauer), Daniel Brandell (Logica), Fredrik Svensson (Rektorsakademien), Hansi Carlsson (fd SKL), Les Foltos (PSCTLT), Fredrik Berg (Innovatiava Lärarnätverket), Peter Karlberg (Skolverket) mfl. Jag är alltså en av mfl och har blivit inbjuden att börja dag två med ett par pass om Sociala medier i skolsammanhang. Kul!

Blir det månne någon hash tag?

[Uppdatering 2009-09-29]: Efter lite twitterkonversation med @larmats (Mats Larsnäs) och @wabbe (Magnus Wahlberg, som råddar konferensen) så har vi kommit fram till att hashtaggen #rinmanit gäller. Alltså, släng gärna in den när ni märker upp (mikro)blogginlägg mm som handlar om Rinmans IT-dagar. För övrigt kan man numera haka på twitterkontot @Rinmangymnasiet.