Moving Images Malmö har i år temat Realtid. Hashtag #mim10 (tror jag). Programmet inleds klockan 9 och samlar runt 20 insiktsfulla människor på scen, plus alla i det vi förr kallade publiken respektive (kvälls)minglet. Klockan 10 finns det en programpunkt som beskrivs så här:

Realtidsutvecklingen påverkar alla instanser som traditionellt har stått för kunskap och kunskapsförmedling. Men vad händer med lärandet, skolan och lärarrollen i en tid när kunskapsinhämtningen inte är beroende av en specifik plats, när alla har världens bästa uppslagsverk i fickan och webben är full av bländande föreläsningar? Hur påverkas förresten konferenserna av realtidstrenden – och vad innebär det för den kunskap som vi tar med oss från konferenserna till vära företag och organisationer?

Det 90-minuterspasset skall fyllas av mig och Anna Karlsson (Victor Rydbergs samskola, vinnare Most Innovative Teacher 2010), Eva Enquist (vice rektor Malmö högskola), Thomas Madsen-Mygdal (Reboot-grundare), Tomas Wennström (Sweden Social Web Camp-grundare) samt Kristin Heinonen (Sweden Social Web Camp-grundare). För min del vill jag gärna vinkla konversationen kring AVSKOLNINGen.

Tack vare att programmet ända fram tills dagen är slut utvecklas i realtid, så kommer det att bli en fantastiskt spännande heldag. Det är bara att anmäla sig. Väl mötti Malmö!.