[Uppdatering efter giget]: Whow vilka kvällar, ni rockar! Tack för tillfället att få dela lite historiska tankar och framtida idéer. Nu när Stockholmsgängent festar loss sitter jag på en snöig parkbänk (inte sant) och efterarbetar. Har bland annat laddat upp mina bilder (pdf 3,8 Mb) och skjutit upp dom i det sociala mediet Slideshare. Livevideoarkiven hittar ni hos Bambuser för: hela giget via notebooksändning i Malmö respektive Stockholm; iPhoneklippen på er i publiken i Malmö respektive Stockholm. Ni kan också se hela trailern för Project Natal (jag visade bara ett klipp) och Sixth Sense (som jag inte ens hann med i Stockholm). Till dig som tipsade om Asimovs tankar kring om vi kommer träffas i framtiden: vi kommer alltid ha köttmöten. Till sist, ”fantastiskt ös på Münchenbryggeriet #Cygate10” – se den tweeten och mer i bakkanalen!

Cygatedagarna är ett årligen återkommande event som arrangeras av Cygate – ”Nordens ledande systemintegratör inom data- video- och telekommunikation”.

Cygatedagarna 2010 genomförs den 11 februari i Malmö och den 18 februari i Stockholm. Temat är Realtid – här och nu – alltid live. De bjuder på Unified Communications, videoteknik, digital media, säkerhet, lagring och spännande kundcase. Moderator är Fredrik Berling och bland talarna ingår Bengt Lundgren (VD Cygate), Johan Toll (CIO Cygate AB), Stig Waldemarsson (Cygate AB), Niklas Dahl (Säkerhetsexpert Cygate AB), Mats Mägiste (Cygate), Ulf Gustavsson (Gruppchef IT-drift på CSN), Marie Säleby (IT-chef Solhagagruppen), Mikael Brandrup (Cygate) och Staffan Lindberg (trubadur).

Jag har ett avslutande key note döpt till Live 2.0:

Vad är det vi har hört talas om, men kanske inte riktigt förstått, när det gäller sociala medier och Webb 2.0? Live demonstration av de senaste verktygen och vad de kan vara bra för. Praktiska råd för den som vågar utmana gamla tankesätt.

Dom här gigen är extra spännande. Delvis för att arrangören är en leverantör av alla möjliga saker som behövs för modern konversation, med ambitionen att använda det de har under evenemanget! Men, framförallt eftersom publiken verkar tycka att dom nya sociala medierna inte är något för dom (seriösa?). Jag undrar om dom förstått…

Facebook är utestängt från Cygates egna nät, men där finns både grupper och fan page för Cygate. Dom gjorde också förra året ett försök med hash taggen #Cygate09. I princip ingen respons. @Cygategroup har ett (1) inlägg från förra året och 16 följare.

Skam den som ger sig. Jag föreslår #Cygate10 så får vi se och göra.