Vi var många som imponerades av Morris Packers föreläsning på Daytona sessions vol2 förra veckan. Speciellt på det eleganta sätt han använde presentationsverktyget Prezi. Med hjälp av en frände i bubblan fick jag redan nästa dag en invite till Prezis beta och tog mig direkt tid att leka runt. Då bestämde jag mig för att köra skarpt genom att bygga en intro till ett avsnitt i Webbstjärnans kommande RSS-skola. Om du vill kan du på egen hand alltså klicka dig igenom min allra första egenhändigt gjorda prezi som heter RSS – Nyhetsläsare.

Jag har dessutom screencastat prezin tillsammans med en demo av Google reader. Resultatet kan du se nedan eller på Screencast.com. Vi skall fila och ljudlägga innan den publiceras bland Webbstjärnans utbildningsmaterial och i bloggen Stjärnkikarna. Efteråt lovar jag att mer i detalj dela med mig av hur jag byggt hela screencasten. Om du redan nu har tid och lust att bidra med kommentarer och kritik så är jag och tusentals människor i skolans värld tacksamma (jag jobbar åt .SE med dom projekten).

[Uppdatering 2009-02-19]: Det dyker upp en hel del inspirerande prezis, som jag tills vidare samlar här (i den ordning jag stöter på dem):