Förr i världen skickade man pressreleaser. Hoppsan, det gör visst många fortfarande. Låt oss koll ett superaktuellt exempel på hur det går till i sociala medier.

För en knapp halvtimme sedan skickade Prezi ett mejl till oss som varit med i den slutna beta-testen. Jag missade mejlet med 10 minuter eftersom jag hade ordet i ett möte. Men när jag läste det var min första spontana tanke att twittra om huvudbudskapet, dvs att Prezi släpps publikt den 5 mars. Läste vidare och såg att dom också skrev:

”please help us and spread the word next Monday”

Tänkte, jag kollar vad som händer och gjorde en mikrobloggsök på ”Prezi” hos Twingly. Konstaterade snabbt att folk knappast hunnit läsa klart mejlet innan dom twittrade. Räknade snabbt till 50 inlägg i flödet innan jag konstaterade att ordet var redan ute.

Så nu är frågan, är det någon idé att jag väntar tills på måndag? Även om jag inte har delat med mig av allt dom bad om (ännu :-), så verkar tillräckligt många andra redan ha gjort det.

(Konstaterar också lite ledset att jag inte kan åka på releaseparty till Budapest den 9:e eftersom Påsklovet och familjen har högre prioritet…)