En tidigare uppdragsgivare har tipsat Stockolms kommun om mig inför en heldagskonferens med stadens informatörer inom i princip alla dess verksamheter och bolag. Om det är Stockholm, Stockolms stad eller Stockholms kommun som betalar fakturan är i och för sig en intressant fråga. Men huvudsaken är att jag får chansen att konversera med informatörerna så att vi skattebetalare kan få än mer värde av stadens/kommunens (nya) tjänster. Det skall bli superspännande, speciellt när man tittar på programmet (som ligger på intranat.stockholm.se/kommunikation).

Efter att Anette Norberg Sandström, stadens kommunikationschef, inleder dagen kliver jag på under en timme. Bland övriga externa talare finns Lena Skagerberg (informationsdirektör i Nacka kommun, jämför Knyck av Nacka) och Mats Hernvall (chef för Stadsbibliotekets virtuella avdelning – fast coolare info om man googlar).

[Uppdaterad efter giget] Nu finns mina bilder (pdf) upplagda. Passar också på att peka på Vingresors intressanta Resmålsväljare, som kanske både förenklar ett komplicerat val och gör det mer lustfyllt (verkar dock vara lite buggigt när jag prövar). Videon på Anette som jag filmade och slängde in på YouTube från mobilen har också kommit upp.