image Den 3 september publicerade Peter Kim (fd analytiker på Forrester Research, numera entreprenör) på sin blogg inlägget A List of Social Media Marketing Examples. Listan börjar med Abbot Labs, Absolut Vodka och slutar med Zappos, totalt cirka cirka 120 fall. I början av listan återfinner vi även Dell (apropå mitt förra inlägg). Fem dagar senare tackar Kim i ett nytt inlägg för alla kommentarer som hjälpt honom att nästan fördubbla listan. Samtidigt passar han på att leverera en ”grafisk analys” (se bilden här) av listans textuella innehåll. Som synes dominerar ”Blogging” (apropå alla jag möter som fått för sig att fenomenet är ute, eller är en modeorienterad skvallertrend).

Notabelt är också att Kim i slutet av inlägget löpande ger cred till alla som hjälpt honom bygga listan (ett förfarande som vi tidigare diskuterat här i weconverse). I den andan tackar jag å min sida Anders Lundkvist för tipset om Kims lista.